Homestudio

Thuis (en) in de studio

De akoestiek van uw luisterruimte, of het nu uw woonkamer of uw studio betreft, is nooit optimaal. Uiteraard helpen fysieke aanpassingen en de juiste plaatsing van de luidsprekers de weergave te verbeteren. Echter, dit is niet altijd mogelijk en het vergt veel tijd met o.a. meten en testen. Daarnaast kunt u hiermee de impulsrespons niet corrigeren, een software oplossing kan dat wel door in het digitale domein te werken. De huidige generatie DRC systemen is van dermate hoge kwaliteit dat vele audiofielen en pro-audio gebruikers het toepassen. In sommige situaties is de verbetering door het toepassen van correctiefilters subtiel en soms is het spectaculair, in de meeste gevallen is het een verbetering met een ongekende prijs/prestatie verhouding.

 

computeraudio

Dirac Live RCS

Homestudio distribueert de Dirac Live Room Correction Suite™, een vooruitstrevende oplossing om de geluidskwaliteit naar een hoger niveau te brengen. Met deze gebruiksvriendelijke software applicatie kunt u de weergave van uw digitale muziekbestanden aan de akoestiek van uw luisterruimte aanpassen. De software is ontwikkeld door Dirac Research AB, een toonaangevend R&D bedrijf gespecialiseerd in geluidsoptimalisatie. Het bedrijf is in 2001 opgericht door de onderzoekers van de Systems & Signal Group van de Uppsala University, Zweden.

 

Dirac Live RCS impulsrespons correctie

Processors en meetmicrofoon

Naast deze software leveren we ook een Plug & Play gekalibreerde USB meetmicrofoon speciaal voor gebruik met de Dirac Live software. Voor diegene die geen PC of Mac als bron gebruiken hebben we drie Dirac Live processors in ons assortiment, een met digitale in- en uitgangen, een met analoge in- en uitgangen en een met digitale ingangen en analoge uitgangen. Zo kunt u in ieder systeem state-of-the-art ruimte correctie toepassen!

Free trial

We bieden een gratis trial aan van een volledig functionele softwareversie, deze kunt u in onze shop bestellen. Heeft u geen geschikte meetmicrofoon dan bieden wij ook de mogelijkheid om een meetmicrofoon te huren.

Op locatie

And last but not least, we demonstreren en installeren ook op locatie tegen een vast laag tarief.