State of the art software voor digitale ruimte correctie!

De Dirac Live Room Correction Suite™  is de software oplossing waarmee u de invloed van de akoestiek op de geluidskwaliteit elimineert. U kunt de volledige functionaliteit testen gedurende 14 dagen middels een gratis testversie.

 • 8-kanaals versie: € 650
 • 2-kanaals versie: € 389
 • Gratis testversie

Dirac Live® Technologie

Dirac Live® is een uiterst geavanceerde mixed-fase ruimte- en luidsprekercorrectie technologie welke opereert in het tijds- en frequentiedomein. Tot op heden is deze exclusief verkocht aan fabrikanten van geluidssytemen en systeeminstallateurs. De technologie wordt bijvoorbeeld toegepast in bioscopen, studio's, luxe auto's, beroemde theaters, en luxe woningen. Bedrijven welke Dirac Live technologie gebruiken zijn o.a. BMW, Naim Audio, Bentley, Datasat Digital Entertainment, Rolls Royce, Theta Digital, en Ken Kreisel Professional Sound. Dirac Live  technologie is nu ook beschikbaar voor de consument, met de de Dirac Live Room Correction Suite™.

Lees hier meer over de technologie...

 Dirac Live frequentierespons correctie
 Dirac Live impulsrespons correctie

Impulsrespons Correctie

In tegenstelling tot de gebruikelijke minimum fase ruimte-correctie-systemen, is Dirac Live®een mixed fase technologie. Naast het genereren van een eerste klasse frequentierespons-correctie, controleert het ook in het tijdsdomein. Het kan effectief de impulsrespons corrigeren van een audiosysteem in een groot luistergebied, dit is een factor die kritisch is voor een nauwkeurige plaatsing, helderheid en basweergave. Een accurate impulsrespons verminderd tevens het fenomeen luistermoeheid.

Flexibel Afspelen

De Dirac Audio Processor™ werkt als een 'virtuele geluidskaart' en filtert ieder geluid welke vanaf de computer wordt afgespeeld, onafhankelijk van welke applicatie wordt gebruikt. Met andere woorden, er is geen specifieke mediaspeler of plug-in nodig. U kunt altijd genieten van goed geluid met uw favoriete applicaties. De Dirac Audio Processor™ is compatibel met standaard geluidskaarten en USB DAC's. Het beschikt over vier snelkeuze filters, maar u kunt een ongelimiteerd aantal filters aanmaken, opslaan en gebruiken. Ook kunt u een onbeperkt aantal metingen opslaan bijvoorbeeld voor gebruik op verschillende locaties.

 Dirac Audio Processor
 Dirac Live software voor digitale ruimtecorrectie

Muzikale Voordelen

 • Beter stereobeeld
 • Verbeterde helderheid
 • Duidelijkere stemweergave
 • Minder luistermoeheid
 • Een meer natuurgetrouwe klankkleur
 • Betere transiëntweergave
 • Diepere en strakkere bas
 • Verwijdering van resonanties en room modes
 • Minder vroege reflecties

Technische Specificaties

 • Frequentierespons-correctie met volledig aanpasbare doelcurve
 • Impulsrespons-correctie in een groot luistergebied
 • Ondersteund sample rates van 44.1, 48, 88.2, 96 en 192 kHz, filters worden per sample rate aangemaakt.
 • De volledige versie ondersteund tot 8 kanalen (let wel, de software doet zelf niet aan up-mixing of bas management), de stereo versie ondersteund 2 kanalen.
 • Eenvoudig aan te passen doelcurve per kanaal of kanaalgroep
 • Instelbaar te corrigeren frequentiegebied
 • Klik- en sleepfunctionaliteit om kanalen te groeperen en frequentiegebied aan te passen en te corrigeren
 • Windows WDM/Kernel Streaming, WASAPI en ASIO
 • Mac OS X CoreAudio
 • Automatisch of handmatig delay en gain instellen


Ontwerpfilosofie (PDF)

Systeemeisen

 • Windows Vista, 7, 8 of 10.
 • Mac OS X 10.7 (Lion) - 10.11 (El Capitan)

Optioneel

Wij verkopen en verhuren Plug & 'Play' meetmicrofoons van XTZ en miniDSP, inclusief kalibratiebestand compatible met Dirac Live RCS. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid tot een demonstratie en/of installatie op locatie.

DRC voor Mac & PC!

Wat anderen zeggen

"Our customers expect the ultimate in every experience and Dirac provides the ultimate within digital signal processing."

      Mike Hanks, Senior Engineer at Bentley Motors

     "I always wondered what my system would sound like in a room optimized for acoustics. Unfortunately I can not make my living room look like a studio. Instead I downloaded the DLP trail version and tried it out. After two weeks it was hard to live without the room correction program from Dirac, the sound was more organic and natural to my ears. It is a lot of money but still worth every penny. I recommend all of you to try this program."

      Kareem Shawwaf, end-user, Sweden

     "I was completely amazed by the difference that Dirac made to my new studio. My speakers are great but have several acoustic issues in my new studio resulting in the mixes not translating as expected, it was a friend who recommended I try Dirac. Now everything sounds just right!... significantly more accurate across the whole frequency range plus the imaging is incredible"

      Ian Wallman, record producer (Ivor Nevello nominated), UK

Ook voordelen voor professionele audio applicaties

In professionele audio zijn plug-ins het meest gebruikelijk om ruimte correctie toe te passen. Er zijn echter een aantal voordelen om daarvoor de Dirac Audio Processor te gebruiken:

Deze software voor digitale ruimte correctie is niet de gebruikelijke plug-in zoals  VST, AU of AXX, omdat deze plug-ins alleen werken binnen een bepaalde muziek applicatie. Klachten van opname studio's is dat de enige muziek die ze geoptimaliseerd kunnen beluisteren is de muziek die zij maken maar niet de muziek die van gebruikelijke muziek- of streaming producten zoals iTunes of Spotify. U kunt het geoptimaliseerde geluid niet beluisteren zonder de muziek eerst in een dergelijk programma te importeren. Dit kan soms gecompliceerd worden als u aan het mixen bent, omdat u dan vele andere applicaties moet uitzetten. De Dirac Audio Processor lost dit probleem op.
De software optimaliseert elk geluid afgespeeld vanaf uw computer, onafhankelijk van de applicatie.
De software hoeft niet ge-bypassed te worden in tegenstelling tot andere software, waar u voordat u een opname definitief maakt u er zeker van moet zijn de plug-ins uit te schakelen om er voor te zorgen dat de optimalisatie voor uw opnamestudio niet in de mix verwerkt wordt.
De software maakt het mogelijk om de geluidskwaliteit van de uiteindelijke mix te controleren in tegenstelling tot andere programma's waar u het opnieuw moet importeren om het te controleren, omdat u alleen de ruimte correctie kunt horen vanuit de applicatie zelf. Waarbij u ook nog eens alle andere plug-ins moet uitschakelen wat niet zo comfortabel werkt.
De software laat het toe om een bredere range microfoons te gebruiken en calibratie bestanden te uploaden in vergelijk met andere software welke alleen een basis microfoon verschaffen en geen ander calibratiebestand toelaten.
Met het gebruik van Dirac Live heeft u als professional ongekende flexibiliteit in het maken van een doelcurve naar uw smaak. dat in combinatie met de gepatenteerde impulsrespons correctie van Dirac, biedt de Dirac Live RCS onderscheidende voordelen voor de professionele gebruiker.